Organik Madde : % 13
Toplam Azot (N) : % 0,8
Organik Azot(N) : % 0,6
Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) : % 0,5
Toplam Fosfor Pentaoksit (P2O5) : % 0,3
Max.EC : 3 dS/m
pH : 6-8
Bitkiyi besleyici ve güçlendirici elementler, fulvik asitler, amino asitler, humik maddeler, vitaminler, fitohormonlar, mikroorganizmalar, antibiyotikler içeren doğal, ekolojik bir üründür. Solucan gübresinin konsantre halidir. Kullanıldığı bitkilerde, büyümeyi hızlandırır, zararlılara karşı bağışıklık sistemini güçlendirir, ürün artışı, ürün kalitesi ve uzun raf ömrü sağlar.
KULLANIMI: Yaprak gübresi olarak kullanılacaksa 1 litre sıvı gübre 300 litre suyla karıştırılarak bitkiye püskürtülür.
Kök gübresi olarak kullanılacaksa 1,5 litre sıvı gübre 1000 litre suyla karıştırılarak damlamayla verilir.
Toprak yapısını düzenler.
1. Bitkiye verilen ve toprakta bulunan besinlerin, bitki tarafından alınmasını kolaylaştırır ve topraktan yıkanmasını engeller.
Topraktaki tuzluluğun bitki gelişimine olumsuz etkisini azaltır.
2. Azot kaynağı bitkinin gelişim dönemi boyunca azot ihtiyacını kesintisiz karşılar.
3. Bitkileri stres koşullarından çok kısa zamanda çıkararak normal gelişim faaliyetlerinin sürmesine yardımcı olur. Bu da hem erkencilik sağlaması hem de sağlıklı büyüme açısından önemli bir etkidir.
4. Fidanlara ve fide dönemindeki bitkilere uygulandığında bitkilerin adaptasyon süresini kısaltarak kök ve gövde gelişmesini hızlandırır.
5. Gelişimi zayıf ve geri kalmış bitkilerde hem kökten hem de yapraktan uygulanabilmesi nedeniyle bu olumsuzluğu çok kısa sürede giderir.
BİTKİ | KULLANIM DOZLARI | KULLANIM ZAMANI | |
Sebzeler (Domates,Biber,Salatalık, Patlıcan) | Damlama | 1500-2000cc/da | 3-4 yaprak oluştuktan sonra hasada kadar |
Yaprak | 200-300cc/100L su | ||
Meyve Ağaçları: ( Zeytin Fıstk Badem üzüm Nar Elma, Armut, Kiraz, Vişne, Şeftali,avakado vb. ) | Damlama | 1500-2500cc/da | Çiçek öncesi başlar ve 10 gün arayla hasada kadar |
Yaprak | 200-300cc/100L su | ||
Tarla Bitkileri (Pamuk, Mısır, Soya, Yerfıstığı, Çeltik, Ayçiçeği, Tütün Hububat,Buğday) | Damlama | 1000-2000cc/da | 3-5 yaprak oluştuktan sonra 15 gün arayla hasada kadar |
Yaprak | 100-150cc/100L su | ||
Yeşil Alanlar, Kesme Çiçekçilik | Damlama | 1000-2000cc/da | Yetişme dönemi süresince 15 gün arayla |
Yaprak | 100-150cc/100L su | ||
Narenciye,Muz | Damlama | 1500-2000cc/da | Yetişme dönemi süresince 15 gün arayla |
Yaprak | 200-300cc/100L su | ||
Kavun-Karpuz Çilek | Damlama | 1000-2000cc/da | İlk gübre ile birlikte 10 gün arayla |
Yaprak | 200-300cc/100L su |