Narenciye Besleme Programı
1. Uygulama DönemiHasat Sonrası | Kullanılacak Ürünler
1- 100 L suya / 500 cc Copperas( % 5 Bakır sülfat + 12 inorganik asit,l-amino asitler,enzimler)
2- 100 L suya / 250 cc Combi(İzelement karışımı (Zn,B,Fe,Mn,Cu+Aminoasit)
3- 100 L suya / 250 cc Aminado (Amino Asit)( Serbest amino asit + organik madde +organik karbon +iba )
Uygulamanın amacı :Copperas bu dönemde, oluşabilecek mantari enfeksiyonlara karşı bitkiye direnç kazandırır.Combi, bitkinin ilgili dönemdeki iz element ihtiyacını karşılar.Aminado bu dönemde oluşabilecek stresi ortadan kaldırır.
|
2. Uygulama DönemiTomurcuklanma Dönemi | Kullanılacak Ürünler
1-100 L suya / 250 cc Copperas( % 5 Bakır sülfat + 12 inorganik asit,l-aminoasitler, enzimler)
2-100 L suya / 400 cc Oceano mix( Katkılı sıvı deniz yosunu )
3- 100 L suya / 250 gr Bzinc( %11 bor, % 8 çinko %2 mn)
Uygulamanın amacı :Copperas,yaprak pasının oluşumunu engeller. Bzinc içeriğindeki bor,çinko sayesinde homojen çiçeklenmeyi destekler. Oceano mix tomurcukların meyveye geçişini hızlandırır.
|
3. Uygulama DönemiÇİÇEK TAÇ YAPRAKLARI % 90 DÜŞTÜĞÜNDE
| Kullanılacak Ürünler
1- 100 L suya /250 cc Activo( aktivatör, taşıyıcı ajan, ph düşürücü)
2- 100 L suya /250 gr Drop ( 20-0-28+2Mgo)(Azot, Potasyum karbonat ve magnezyum içerikli)
3- 100 L suya / 250 cc Oceano mix( Katkılı sıvı deniz yosunu )
Uygulamanın amacı :Activo, içeriğindeki organik asitler ile birlikte bir sonraki dönemin meyve gözlerinin oluşumunu destekler.Ayrıca mevcut dönemede oluşacak meyvelerin kaliteli olmasını sağlar.Drop periyodisitenin önüne geçer.Meyve tutumu gerçekleştikten sonra dökümü en aza indirger Oceano mix son çiçekler |
4. Uygulama DönemiYeşil Meyve Gelişim Dönemi
| Kullanılacak Ürünler1- 100 L suya /250 cc Aminado(Bitkisel kökenli aminoasit)
2-100 L suya/400 cc Vital (5-11-11+me) (NPK + aloavera,lysin,kinetinin ,glutamin içerikli)
Uygulamanın amacı : Aminado bu dönemde meyve dökümünü en aza indirgeyecek.Vital ise yaprak ayasını kaplayarak gerek kalibre gerekse meyve güneş yanıklığına karşı bağışıklık kazandırır.
|
5. Uygulama DönemiMeyve Gelişim Dönemi
| Kullanılacak Ürünler
1- 100 L suya / 250 cc Copperas( % 5 Bakır sülfat + 12 inorganik asit,l-amino asitler,enzimler)
2- 100 L suya /400 cc Calcio (% 8 Azot % 14 Kalsiyum)(Karışabilir Kalsiyum Nitrat / Asetat çözeltisi)
3- 100 L suya / 200 gr Fors ( 0-15-30)(Azot, Potasyum karbonat ve magnezyum içerikli)
Uygulamanın amacı : Calcio meyve saplarını güçlendirerek ağaç ve meyce arasındaki taşınımı sağlar.Copperas uç kurutan mücadelesinde etkilidir.Fors takoz meyve oluşumunu engeller.Aynı zamanda hasatı yapılmış meyvelerin raf ömrünü uzatır.
|